Clienttoegang

Start | Contactadres | Zoeken

Nieuw op deze site
Producten
Veelgestelde vragen
Catalogus / handboek
Serviceaanvraag
Suggesties
Ondersteuningsforum
Bronvermeldingen

Microsoft Licenties

Microsoft Windows-afbeelding

  Windows Small Business Server Licenties

  Licenties voor clienttoegang toevoegen

  Een clientcomputer met een licentie voor clienttoegang (CAL) biedt rechtmatige toegang tot een computer waarop Microsoft® Windows® Small Business Server 2003 en de door deze server ondersteunde services worden uitgevoerd.

  Na de standaardinstallatie van uw server beschikt u over vijf CAL's. Als u meer dan vijf clientcomputers hebt, moet u voor de clientcomputers extra CAL's aanschaffen en activeren voor toegang tot de server.

  De aankoop van een Microsoft-besturingssysteem als Windows XP Professional of een product uit de Windows Server™ 2003-familie biedt geen rechtmatige toegang tot de server.

  Voor elke clientverbinding is een CAL vereist als de clientcomputer toegang nodig heeft voor een van de volgende netwerk- of servertoepassingsservices:

  • Exchange-services. Voor gebruik van e-mail en berichtenafhandeling.
  • Bestandsservices. Voor het delen en beheren van bestanden of schijfopslag.
  • Afdrukservices. Voor het delen en beheren van printers.
  • Remote access services. Voor toegang tot de server vanaf een externe locatie via een netwerkverbinding.

  Het aantal clientverbindingen is niet altijd gelijk aan het aantal gebruikers. Als een gebruiker bijvoorbeeld gelijktijdig is aangemeld op twee verschillende werkstations die met een server zijn verbonden, zijn er twee clientverbindingen in gebruik.

  Bij aankoop van extra CAL's ontvangt u een papieren licentie met unieke licentiecodes. Deze licentiecodes zijn vergelijkbaar met productsleutels en vormen een unieke identificatie van groepen CAL's. CAL's kunnen worden aangeschaft in groepen van 5 of 20. Hierna kunt u ze met de wizard Licentie toevoegen telefonisch of on line activeren.

  Activeringsmogelijkheden van CAL's

  Als u heeft besloten extra CAL's aan te schaffen voor uw organisatie, moet u deze na aankoop activeren. Hiervoor zijn drie mogelijkheden. Voordat u de licenties voor clienttoegang kunt activeren, moet u eerst de server activeren.

  • Nieuwe activering. Een nieuwe activering heeft betrekking op CAL's die nog niet eerder geactiveerd zijn geweest. U moet na aankoop de groep CAL's eerst activeren, zodat de extra clientcomputers toegang hebben tot het netwerk. Met de wizard Licentie toevoegen geeft u de aangeschafte licentiecodes op. Vervolgens worden de licentiecodes door Microsoft gevalideerd en u ontvangt de bevestigings-id's waarmee u de activering kunt machtigen.

   Licenties opnieuw verlenen. Het opnieuw verlenen van licenties is vergelijkbaar met een nieuwe activering. CAL's moeten mogelijk opnieuw worden verleend als ze beschadigd raken of per ongeluk worden verwijderd en er geen back-up van de CAL's aanwezig is. Een licentie kan alleen opnieuw worden verleend aan dezelfde server waarop deze al geïnstalleerd was. Als de hardwareconfiguratie van de server aanzienlijk is gewijzigd, wordt u gevraagd contact op te nemen met een medewerker van de klantenservice om de licentieoverdracht te starten.

   Het is raadzaam van de CAL's een back-up te maken voordat u nieuwe clientlicenties toevoegt. Als de CAL's dan beschadigd raken of worden verwijderd, kunt u ze eenvoudig terugzetten met de taak Licenties terugzetten in de takenlijst van Serverbeheer.

   Licenties overzetten. Als u de serversoftware op een nieuwe computer installeert of als de hardwareconfiguratie van de bestaande server aanzienlijk is gewijzigd, moet u CAL's overzetten. Hiervoor moet u de CAL's per telefoon activeren.

    

  Opmerkingen

  • Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst (EULA) voor meer informatie over de licenties voor clienttoegang voor de server. Klik op Licentieovereenkomst weergeven in de module Licenties om de Gebruiksrechtovereenkomst te openen.
  • U hoeft geen extra licentiesoftware op de clientcomputers te installeren of te configureren.
  • Bewaar uw licentiecodes op een veilige plaats.

   

Terug naar Licentie


Start | Nieuw op deze site | Producten | Veelgestelde vragen | Catalogus / handboek | Serviceaanvraag | Suggesties | Ondersteuningsforum | Bronvermeldingen

Vragen of problemen in verband met deze website kunnen worden gericht aan rservice@lilian-einstein.com.
Copyright © 2011 Remote Service Internet Diensten. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: Wednesday 05 August 2015.