Server activeren

Start | Contactadres | Zoeken

Nieuw op deze site
Producten
Veelgestelde vragen
Catalogus / handboek
Serviceaanvraag
Suggesties
Ondersteuningsforum
Bronvermeldingen

Microsoft Licenties

Microsoft Windows-afbeelding

  Windows Small Business Server Licenties

  De server activeren

  Nadat u Setup hebt voltooid, moet u uw server activeren. Als u de computer hebt aangeschaft via een Original Equipment Manufacturer (OEM), heeft de fabrikant de server mogelijk al geactiveerd.

  Productactivering is verplicht en zorgt ervoor dat elk Windows-product niet op meer computers wordt ge´nstalleerd dan het aantal (meestal ÚÚn) dat is toegestaan volgens de Gebruiksrechtovereenkomst (EULA). Activering is ook verplicht voor het juist functioneren van de basisservices.

  U hoeft geen naam of persoonlijke gegevens op te geven wanneer u de server activeert. Microsoft respecteert uw privacy. Zie de Privacyverklaring voor Microsoft Windows Productactivering voor meer informatie over de gegevens die tijdens de productactivering worden verzameld.

  Hieronder wordt de werking van productactivering voor uw server uitgelegd:

  Activeringsherinneringen

  Zolang u uw server niet activeert, verschijnt er met regelmatige tussenpozen en telkens wanneer u zich bij de computer aanmeldt een herinnering. Dit gebeurt totdat het einde van de evaluatieperiode is bereikt. Als deze periode is verstreken en u hebt de server nog niet geactiveerd, kunt u niet meer gebruikmaken van de basisservices. Pas als de computer is geactiveerd zijn deze weer beschikbaar. De functionaliteit van de server gaat hierdoor verloren.

  Hoe gaat de software om met activering?

  Wanneer u het besturingssysteem activeert, wordt de productcode gekoppeld aan de computer waarop deze is ge´nstalleerd. Na de activering kan de software dan niet meer met deze productcode op andere computers worden geactiveerd.

  Tijdens het activeren wordt de productcode samengevoegd met een gecodeerd getal. Hierdoor ontstaat een installatie-id die een unieke aanduiding vormt van de hardwareonderdelen waaruit uw computer bestaat.

  Wanneer u de computer via het Internet of per telefoon activeert, geeft u deze installatie-id aan Microsoft door, zodat kan worden bevestigd dat uw installatie legaal is. Wanneer u de activeringsprocedure hebt uitgevoerd, kan niemand met uw software of een illegale kopie ervan het besturingssysteem op een andere computer installeren. De installatie-id geeft namelijk aan dat uw productcode al aan een specifieke hardwareconfiguratie (uw computer) is gekoppeld. De installatie-id wordt alleen gebruikt bij productactivering.

  Activeringsmethoden

  Nadat u het besturingssysteem hebt ge´nstalleerd, wordt u automatisch gevraagd uw server te activeren. U kunt het activeringsproces ook starten door in het menu Start op Windows activeren te klikken of te klikken op het sleutelpictogram dat in het systeemvak helemaal rechts op de taakbalk wordt weergegeven. Aan de hand van de aanwijzingen op het scherm kunt u de computer via het Internet of per telefoon activeren:

  • Internet. Als u het product activeert via het Internet, verzendt uw computer gecodeerde gegevens die aantonen dat de productcode is gekoppeld aan de gebruikte hardeware. De activeringsprocedure verloopt via een beveiligde verbinding met Microsoft. Vervolgens wordt er een bevestigings-id teruggezonden naar uw computer en wordt het product automatisch geactiveerd. Deze procedure neemt slechts enkele seconden in beslag. U hoeft geen persoonlijke gegevens op te geven om het product te activeren.
  • Telefoon. Als u het product activeert via de telefoon, wordt u met behulp van de wizard Windows-productactivering door enkele eenvoudige stappen geloodst. Nadat u het land of de regio waar u woont hebt geselecteerd, verschijnt er een (zo mogelijk gratis) telefoonnummer op het scherm. Wanneer u dit nummer belt, wordt u gevraagd de installatie-id op te geven die u op het scherm ziet. De installatie-id wordt geverifieerd waarna u een bevestigings-id ontvangt die u moet invoeren in het daarvoor bestemde vak op het scherm. Herhaal dit proces als u nog meer installatie-id's hebt die moeten worden geverifieerd of voltooi het activeringsproces met de wizard.

  Reactivering (zelden nodig)

  Als u de configuratie van uw server aanzienlijk wijzigt, kan het zijn dat hardware wordt beschouwd als een andere computer dan die waarop u de software hebt geactiveerd. Bel in dat geval het telefoonnummer dat wordt weergegeven op het scherm voor telefonische activering om het product opnieuw te activeren.

  Het verschil tussen productactivering en productregistratie

  Productactivering is niet hetzelfde als productregistratie. Zoals hierboven wordt beschreven, is productactivering een verplicht en volledig anoniem proces. Productregistratie is daarentegen een optionele procedure, waarbij u desgewenst persoonlijke gegevens zoals uw e-mailadres kunt opgeven. Bij registratie kunt u aangeven dat u van Microsoft informatie wenst te ontvangen over productupdates en speciale aanbiedingen. Alle registratiegegevens worden opgeslagen in een beveiligde database en worden niet bekendgemaakt of verkocht aan derden.

  Windows Small Business Server activeren

  1. Klik op Start, wijs Alle programma's aan en klik vervolgens op Windows activeren.
  2. Klik vanuit de wizard Windows-productactivering op Ja, ik wil Windows nu via het Internet activeren. Hierna kunt u het product meteen of later registreren.

  Opmerking

  • U kunt de wizard Windows-productactivering ook openen door te klikken op Start en Uitvoeren en vervolgens de volgende opdracht te typen:

   oobe /msoobe /a

  Opmerkingen

  • Als u storingen van het systeem wilt voorkomen, kunt u beter de server pas gebruiken als deze is geactiveerd.

   

Terug naar Licentie


Start | Nieuw op deze site | Producten | Veelgestelde vragen | Catalogus / handboek | Serviceaanvraag | Suggesties | Ondersteuningsforum | Bronvermeldingen

Vragen of problemen in verband met deze website kunnen worden gericht aan rservice@lilian-einstein.com.
Copyright ę 2011 Remote Service Internet Diensten. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: Wednesday 05 August 2015.